7-daagse busreis naar Seiser Alm in 3-sterrenhotel Seelaus

Van 18 t/m 24 september 2015

Laat je verrassen! een actieve vakantie vol wandelplezier, bezichtigen steden en lekker eten en drinken op een unieke locatie op 1800 meter hoogte midden in het hart van de Dolomieten.

De dolomieten zijn één van de mooiste gebieden van de Alpen met zijn grillige rotsformaties, prachtige alpenweiden en vele knusse dorpjes en steden.

Wij verblijven 6 nachten in hotel Seelaus, een 3 sterrenhotel dat gelegen is op de grootste alm van de Alpen en Europa, de Seiser Alm op 1800 meter hoogte aan de zonnige zuidkant van de Alpen.

Een familiair hotel, voorzien van alle luxe, inclusief welness.

Iedere morgen staat er een uitgebreid ontbijtbuffet klaar met o.a. zelfgebakken brood.

Iedere avond wordt er een 4-gangendiner geserveerd met een extra uitgebreid saladebuffet.

Deze exclusieve reis vind plaats van vrijdag 18 september tot en met donderdag 24 september. De kosten bedragen € 525,- p.p. op basis van een twee persoonskamer. 1 persoonskamer op aanvraag met een toeslag van € 125,-

Voor meer info kunt u contact met ons opnemen via email.

Voor verdere informatie over het hotel zie http://www.hotelseelaus.it/de/hotel/index.asp


PROGRAMMA:

Dag 1: wij vertrekken vroeg in de morgen en zullen in de avond met de nodige tussenstops arriveren op onze eindbestemming.

Dag 2: Vanuit het hotel zullen wij na een uitgebreid ontbijtbuffet vertrekken om een mooie wandeling te maken op de Seiser-alm.

Deze golvende hoogvlakte van 1800 meter tot 2100 meter wordt omringd door steile rotswanden van de omringende bergen.

Er zijn vele goede aangeduide wandelrouten met paden die dwars door de weiden lopen, zodat u ook uw eigen plan kunt trekken.

Er zijn voldoende gelegenheden om te pauzeren in de veelal knusse berghutten om genieten van de mooie omgeving.

 

 

 

Dag 3: dagtocht: de bus brengt u via een hele mooie route naar het Sellaplateau: wandelen op Mars.

Via de beroemde dolomietenweg met haar vele haarspeldbochten met imposante rotsformaties stoppen wij bij Passe Pordoi. Vanuit hier brengt de kabelbaan ons naar het Sellaplateau op 3000 meter hoogte.

Het Sellaplateau bestaat uit één gigantisch blok dolomietengesteente met een platte bovenkant. De wanden zijn loodrecht en de rit met de kabelbaan laat je niet koud! Daar op 3000 meter hoogte is alles anders, alsof je op Mars vertoeft! Je kunt hier perfect wandelen want alles is grotendeels horizontaal. Als je naar de rand van het plateau loopt stokt je adem. Het lijkt wel de rand van de wereld.

 

 

 

Dag 4: Bezoek Merano en kasteel Trautmansdorf

Merano is een hooggelegen stadje met een opvallend mild klimaat. Als je hier rondwandelt heb je een mix van bergen met sneeuw en palmbomen in de stad. Merano is een kuurstad, het beroemde kuurhuis is in Jugendstil.

Kasteel Trautmansdorf staat bekend omdat keizerin Sissi hier regelmatig kwam kuren vanwege het milde klimaat. een speciaal Sissi pad leidt naar een platform met een spectaculair uitzicht over de stad Merano.

 

Dag 5: de hexensteig wandelen op de Seiser Alm.

Vanuit het hotel nemen wij de lift die ons boven op de Puflatsch brengt. (liefhebbers kunnen ook lopen!)

Van hieruit gaan wij een wandeling maken over de bergweide met fantastische uitzichtpunten op de dorpen beneden die aan de voet liggen van de Seiser Alm.

Er is voldoende gelegenheid om te pauzeren in de vele berghutten om genieten van de mooie omgeving.

 

Dag 6: vrije dag: geniet van nog een mooie wandeling of geniet van de welness in het hotel.

 

Dag 7: Wij zullen vroeg in de ochtend vertrekken vanuit het hotel zodat wij met de nodige pauzestops laat in de avond weer terug zullen zijn op onze eindbestemming.

Wij zullen zorgen voor een locatie waar een goede warme maaltijd genuttigd kan worden.