5-daagse busreis Praag met 4 sterrenhotel Dorint Don Giovanni in het centrum.

 

REISPROGRAMMA:

U reist met een luxe comfort class touringcar, met voldoende beenruimte.

De chauffeur heeft veel kennis van de stad Berlijn en zal voldoende achtergrondinformatie geven tijdens jullie reis.

Er is een hostess aanwezig in de bus die jullie voorziet van spijs en drank.

Laat je verrassen!

U ontvangt in de bus een metro- en stadsplattegrond zodat u ook op eigen gelegenheid de stad kunt verkennen.

 

Dag 1: In de vroege ochtend vertrekken wij naar Praag.

Met voldoende pauzestops en gelegenheid om te lunchen is de geplande aankomst rond de klok van 19,30 uur in het hotel in centraal Praag.

Aansluitend vrije avond. In het hotel is gelenheid om te dineren (vooraf opgeven). Tevens is een gezellige hotelbar aanwezig om uit te rusten na een excursiedag.

Voor de deur van het hotel is een metrostation die u rechtstreeks naar het centrum brengt.

 

Dag 2: Na een uitgebreid ontbijtbuffet vertrekt de bus omstreeks 09.00 uur naar het centrum voor een wandeling in de “oude stad” o.l.v. een gids.

Men ziet het republiekplein, kruittoren, oude stadsplein, Joodse wijk, Wenceslasplein, Karelsbrug en het beroemde uurwerk van het stadhuis. Tussentijds zal een koffiestop worden gemaakt.

Rond 13.30 uur eindigt de wandeling en is er een vrij programma.

In de avond brengt de bus u terug naar het hotel waar de mogelijkheid is om te dineren. U kunt ook in de stad blijven en op eigen gelegenheid terug reizen naar het hotel. Er is ook een mogelijkheid om bij voldoende deelname een boottocht met diner te maken over de …. in Praag.

 

Dag 3: U kunt wat langer uitslapen en op uw gemak ontbijten. De bus vertrekt omstreeks 11.00 uur voor een impressietour in de omgeving van Praag.

U brengt o.a. een bezoek aan burcht Karlstein.

Einde van de middag brengen wij u weer terug naar het hotel.

 

Dag 4: Na het ontbijt vertrekt de bus naar de Praagse Burcht o.l.v. een gids.

Hier start een wandeling rondom en deels in de Praagse Burcht. U bekijkt de aflossing van de wacht en wandelt door het beroemde gouden straatje. U bezoekt de Vitus kathedraag en mogelijk ook nog het Strahof klooster.

Rond 13.00 uur eindigt de wandeling en kunt u zich vrijblijvend opgeven bij de chauffeur om deel te nemen aan een boottocht (niet inbegrepen) of u neemt de trapjes naar beneden tot aan de Karelsbrug. Vanaf de Karelsbrug bent u in 2 minuten in hartje Praag en bepaalt u zelf het middagprogramma.

Om 17.00 uur vertrekt de bus naar het hotel. In de avond vrij programma.

 

Dag 5: Na het ontbijtbuffet vertrekt de bus omstreeks 10.00 uur naar huis. Er wordt een pauzestop gemaakt net voor de grens om de laatste Tsjechische kronen op te maken. Hier bevinden zich diverse winkeltjes om goedkoop drank, parfum en souveniertjes te kopen.

Er worden nog een aantal pauzestops gemaakt voor o.a. te lunchen zodat wij omstreeks 22.00 uur weer thuis zullen zijn, afhankelijk van de opstapplaats.

 

Kosten:

275,00 euro per persoon op basis van 2-persoonskamer en logies/ontbijt.

339,00 euro per persoon op basis van halfpensioen.

 

Voor verdere detailinformatie zie www.ceno-travel.com